Spennende ferier

De fleste nordmenn har vært i Syden. Flere ganger, gjerne. Men når man har tatt noen turer til Spania eller Hellas forstår man at feriene ligner på hverandre. Hotellet, stranden, restauranten. Sov og gjenta. Derfor har mange nordmenn med båtlappen begynt å leie seilbåter i stedet! Det er så mye morsommere, og man får en helt spesiell frihet til å virkelig utforske landet man besøker. Det er dessuten ikke særlig vanskelig å få leid seg en fin seilbåt, og jo flere man er desto billigere blir det!

Mer frihet

Den største fordelen med seiling på ferie, er at du kan gjøre noe nytt hver dag. Se nye steder hver dag. Oppleve landet fra havet. Se deg rundt og slappe helt av i stedet for å være omringet av turister fra morgen til kveld. Ferie skal jo blant annet handle om å samle inn kreftene igjen, ikke sant? Med en seilbåt kan du koble av og kjenne at den gyngende båten løser opp stresset.

Seile selv

Når du skal leie deg en seilbåt på ferien, er det viktig at du forbereder deg godt. Slike ting må man planlegge godt i forveien. Først og fremst må du bestemme om du skal seile selv eller ta med deg en kaptein. Det finnes flere såkalte charter-seilbåter som tar deg med ut på havet uten at du må gjøre noe selv. Det morsomste er selvsagt å seile selv, men husk at dette krever mye arbeid. Er man flere ombord med båtlappen, blir det dog straks mye morsommere. Man vil dessuten knyte tettere bånd og lære å samarbeide, samtidig som man slipper unødvendige kostnader. Seiler du selv har du dessuten komplett frihet til å gjøre det du ønsker og reise dit du veil – så lenge du ikke forlater landet.

Seile med kaptein

Selv om mange velger å seile selv, kan det ofte være lurt å ha med seg en kaptein. For det første kjenner kapteinen seilbåten sin, og vet om alle finurligheter. Dermed øker du sikkerheten, samtidig som du får mer tid til å gjøre det du kom for – slappe av. Når du seiler med kaptein har du kanskje mindre frihet, men du har mye mer tid. Nyt utsiktene, les en bok eller svøm så mye du bare orker. Glem stresset helt og len deg tilbake mens en profesjonell tar seg av selve seilingen.

Jo fler jo bedre

Det er rimelig dyrt å leie seilbåter på ferie. Spesielt om du ønsker en større båt med egne soverom og lignende. Det er derimot veldig lukrativ å reise flere sammen i et slikt tilfelle, spesielt om formålet med reisen ikke er en romantisk avstikker fra hverdagen. Større seilbåter har gjerne plass til opptil 8 mennesker, og når man deler på alle avgifter og betalinger blir det sjeldent mer enn 1000 kroner per dag per person – omtrent samme pris som på et hotell. Her er kapteinens tid inkludert. Disse prisene gjelder for Middelhavet. Skal du leie deg seilbåt i USA eller andre lang med høyere prisnivåer må du forberede deg på større kostnader. Det er moro å være mange på båten, og tiden man tilbringer sammen vil la dere binde sterke bånd til hverandre.

Jo færre jo finere

Noen ganger er det deilig å være alene. Eller nesten helt alene. Ingenting kan måle seg med en romantisk reise ombord på en seilbåt. Bare dere to, den friske luften og de flotte omgivelsene. Ingen grenser, ingen regler – komplett frihet og en gyngende båt som åpner opp for spennende samtaler og ømme følelser. Mange eldre par reiser ut på en seileferie når de ønsker å vekke flammene fra ungdomstiden. Dette er tross alt drømmen til de fleste kvinner – å drikke et glass vin ombord på en seilbåt med mannen i sitt liv, mens man glir inn i solnedgangen. Bare dere to.

Privacy Policy