X-99, en stor suksess

Hvis du er glad i seiling, har du garantert hørt om suksessen bak X-99, den kjente båten fra X-Yachts i regi av Niels Jeppesen. X-99 er blant de mest solgte seilbåtene her i Norden, og det er da spesielt dansker, nordmenn, svensker og tyskere som har sverget troskap og kjærlighet til denne 10 meter lange skjønnheten av en seilbåt. Suksessen har vært enorm, og populariteten til X-99 er spesielt synlig når man organiserer treff eller stevner. Da strømmer folk til i sine seilbåter, og rundt halvparten av dem er som regel den mest populære modellen fra X-Yachts og Niels Jeppesen. For å feire den populære seilbåten måtte vi selvsagt skapt en egen, norsk klubb for eiere av X-99. De har allerede en lignende klubb i Danmark, den båten blir lagd, og mange norske seilere velger å ta turen over Skagerrak for å være med på diverse turneringer og mesterskap for X-99 der borte. For å gjøre det mulig å arrangere egne konkurranser for X-99 her hjemme i Norge, har vi derfor satt i gang vår egen klubb. Velkommen til den norske X-99 klubben!

Seiling i Norge

Norge er et unikt land. Vår vakre natur er verdenskjent, og folk strømmer til landet vårt fra både fjernt og nært for å ta en tur langs de forbløffende fjordene på Vestlandet. Samtidig er nordmenn et unikt folk. Våre omgivelser har gjort oss til meget aktive mennesker – vi elsker villmarken og friluftslivet. Vi elsker lange turer, vi elsker sport. Snakker man om fastlandet, sier man at nordmenn er født med ski på bena. Selv de minste smårollingene trer gjerne på seg slalåmskiene og sklir ned skråningene i høy fart hver vinter. Om sommeren er det dog båtene som gjelder. Mange norske familier har en båt stående i garasjen eller ved kaia, og hver gang været tillater setter man gjerne ut på en dagstur i fjorden eller ut på sjøen. Seiling strekker seg over et tusen år tilbake i tid, helt til Vikingtiden når våre forfedre krysset Atlanterhavet og oppdaget Amerika lenge før Columbus. Siden dess har seilingen blitt en del av vår kultur.

Klubben for alle båteiere

Den norske X-99 klubben fokuserer selvsagt på den populære modellen fra X-Yachts, men man kan selvsagt får være med selv om man har en annen seilbåt. Det viktigste er at du forstår hvor heftig en X-99 er, og at du helst vil ha deg en slik neste gang du skal ut og handle båt. Eier du en X-99 allerede, ønsker vi deg hjertelig velkommen til vår norske klubb. Her vil du få treffe andre likesinnede mennesker med samme båt som deg, slik at dere kan diskutere alt mellom himmel og jord. Kanskje får du deg noen gode tips, eller får vite om nytt tilbehør som kan gjøre livet på havet enda søtere? Den norske klubben for X-99 eiere har akkurat begynt sin virksomhet, men vi har allerede mottatt flere positive tilbakemeldinger. Forhåpentligvis vil vi få nok støtte fra både private bedrifter og fra staten til å begynne organiseringen av egne treff og konkurranser. Danskene har hatt kule mesterskap og seilas i mange år – hvorfor kan ikke vi her i Norge gjøre noe lignende?

Helt uoffisielt

Det er viktig å utpeke at vi ikke er noen offisiell klubb. Vi har verken noe organisasjonsnummer eller kontor. Ei heller har vi noe medlemskap du må betale for eller andre avgifter. Alt er helt gratis, og vi styrer dette som en hobby. En interesseorganisasjon, kan man si – bare uten offisiell registrering. Vi er heller ingen partner av verken den danske X-99 klubben eller av X-Yachts generelt. Vi er rett og slett en gjeng båteiere med stor lidenskap for X-99 og alt som har med denne seilbåten å gjøre. Så følg nettstedet vårt, slik at vi kan utvikle oss sammen!

Privacy Policy