1. Privat ferie

  Den første grunnen til å seile, er privatlivet. Seiling er veldig privat. Det er kun deg, dine nærmeste, og vannet som omgivelser. Her kan du være helt alene om du ønsker, eller tilbringe tid med akkurat de menneskene du ønsker. Glem uventede gjester eller uforutsette omstendigheter. Her har du full kontroll på alt, og kan tilbringe tiden med akkurat de du ønsker å være med.

 2. Nytt sted hver dag

  Noe av det flotteste av å være om bord på en båt, er at du aldri står stille. Selv når du sover, fortsetter båten å flyte av gårde mot din neste destinasjon. Altså kan du gå til sengs ett sted, og våkne opp et annet. Her må du selvsagt ha en egen skipper, slik at du ikke flyter feil sted! Muligheten til å besøke helt nye steder hver dag er dog fantastisk, og for mange er dette hovedgrunnen til å ta båtlappen.

 3. Følelsen av frihet

  Det er noe helt spesielt å sitte i en båt du har kontrollen over. Du trenger ikke forholde deg til veier eller stier – du velger helt selv hvilken retning du ønsker å dra. Alt er i dine hender, og denne spesielle friheten kan ikke sammenlignes med noe annet. Man føler seg nærmest som en av de tidlige sjømennene, de som fartet rundt omkring og utforsket nye kontinenter! En slik frihet kan ikke kjøpes for penger.

 4. Lære noe nytt

  Hver gang du er i en båt ute på sjøen, vil du lære deg noe nytt. Selv om du bruker samme båt hver gang, vil du fortsatt få i deg ny kunnskap. Du vil kunne gjøre enkelte ting mye raskere enn før, samtidig som du får med deg både triks og hint. Dessuten vil du lære fra omgivelsene – ulikt farvann, ulike land, ulike mennesker. Gratis lærdom må man sette pris på.

 5. Avslapping

  Bo på en vannseng, kan du tenke deg det? Båten gynger frem og tilbake hele dagen, omringet av en total stillhet. Det eneste du hører er fugler (dersom du er ved land) og den deilige lyden av vann som slår mot sidene av båten. Denne typen avslapping kan du ikke oppnå i byene, eller på land generelt. Hvis du virkelig vil slappe av, er seiling tingen. Når du ikke er i fullt arbeid på dekk, selvfølgelig.

 6. Bygge sterkere bånd

  Når du er ute på sjøen i noen dager, vil du garantert komme nærmere på menneskene som er rundt deg. Nettopp derfor er det så populært blant kontorsjefene å ta sine ansatte med ut på sjøen. Her lærer man å samarbeide, å respektere hverandre. Man lærer å stole på hverandre, og fordele arbeidet. Slik bygger man sterkere bånd og kommer tilbake som nære venner.

 7. Lære om nye steder

  Hver gang du kommer til et nytt sted, vil du lære noe nytt om landet og menneskene som bor der. Prøv ut forskjellige retter og hør ulike språk – en meget stor fordel med seiling.

 8. Unngå køer

  Glem køer. Når du ankommer et nytt sted vil du være midt i sentrum, der de fleste gjestehavner befinner seg. Du kommer som regel til mindre steder, der turister er et sjeldent syn. Dermed ingen køer, ingen flokker med reisende, ingen kameraer.

 9. Unngå trafikken

  Hvor kjipt er det ikke å sitte i en trafikkork flere timer, når man er på vei mot en feriedestinasjon? Med båten kan du glemme det. Aldri noen trafikkorker på havet, med mindre du skal gjennom Panamakanalen eller lignende.

 10. Flere destinasjoner

  Vanlige reisende må forholde seg til fly og buss når de skal nå frem til et sted. Seilbåten åpner derimot opp for en helt ny verden av destinasjoner. Destinasjoner som kan verken nås med fly, buss eller tog. Tropiske øyer helt for deg selv? Ja, det er fordelen med seilbåter.

 11. Unike opplevelser

  Med seilbåten kan du se frem til en rekke spennende opplevelser. Bade med delfiner? Se på hvaler? Bade naken på helt tomme strender? Ja, takk!

 12. Tid til å gjøre noe annet

  Når du tilbringer flere dager om bord på seilbåten, har du tid til det meste. Kanskje lese en god bok, eller skrive memoarer? Slapp helt av, se ut over havet, så vil inspirasjonen komme av seg selv.

 13. Luksuriøs opplevelse

  Seilbåt er luksus. Det vet også dine venner, som gjerne vil være med. Leier dere en luksusbåt kan man virkelig kjenne på livet til de aller rikeste menneskene der ute.

 14. Fantastiske bilder

  Med flotte omgivelser, vakre solnedganger og den gyngende båten under deg, kan du gjøre deg klar til å ta de beste bildene du noensinne har tatt!

 15. Uforglemmelige minner

  Selv én dag på seilbåten blir straks til en uforglemmelig opplevelse. Slike minner vil du neppe bli kvitt med det samme.

 16. Kom deg i form

  Det er også ganske krevende å være om bord på en seilbåt. Spesielt om du er en del av mannskapet. Her vil du straks komme deg i form!

 17. Ny måte å leve på

  Seilbåter gir deg en unik mulighet til å være en «vann-nomade». Mange lever i seilbåtene sine permanent. Kan dette være noe?

 18. Bli ett med naturen

  Følelsen av å være omringet av vannet, av naturen, er ubeskrivelig. Du glir forbi skog, jungel, strender, fosser, elver, fjell – du blir ett med naturen, og forstår hvor viktig det er å bevare den.

Privacy Policy