Uansett om du leier en seilbåt eller setter ut på sjøen med din helt egne X-99, har du en hel verden å utforske. Her får du 17 utrolige destinasjoner å skrive inn i planene;

 1. Grenadinene

  Disse 32 naturskjønne, tropiske øyene helt sør i det Karibiske havet har tiltrukket seg seilere fra fjernt og nært i en rekke år. Her kan du være helt alene og nyte den urørte naturen, hvite sandstrendene og perfekte temperaturen.

 2. California

  Hele staten er fylt med gjestehavner og vanvittig flotte steder, men Catalina Island like sør for Los Angeles er helt spesiell – også her kan du unnslippe byens mas og støy.

 3. Croatia

  Her i Europa har dette Balkan-landet blitt et paradis for seilere. En rekke historiske havner finnes langs hele kysten, og over ett tusen øyer kan utforskes uten å seile for langt fra sivilisasjonen.

 4. Galapagos

  Denne er nok for de erfarne seilerne der ute, men de unike Galapagos-øyene ved Chile er et levende bevis for evolusjonen. Et must for alle med noen år i seilbåten bak ryggen.

 5. Fransk Polynesia

  Det er disse øyene du ser på film. Hit kom Thor Heyerdahl med sin Kon-Tiki, og hit kommer folk for å oppleve paradis på jord. Tahiti og Bora-Bora er allerede verdenskjente destinasjoner, men du har tusenvis av andre øyer å utforske!

 6. Rhode Island

  Like ved New York kan du seile i fred og nyte de fantastiske utsiktene over storbyen. Her er infrastrukturen spesielt tilpasset seilere for å gjøre opplevelsen så deilig som mulig.

 7. Staten Washington, USA

  Tar du turen til Port Townsend, vil du straks omringe deg selv med en natur perfekt tilpasset seiling. Idylliske hus, rolig vann og en deilig bris året rundt.

 8. Zanzibar

  Den historiske øya har mottatt seilere i flere hundre år. Herfra handlet man elfenben og utforsket Afrikas indre. Zanzibar er fortsatt en fantastisk destinasjon som blir besøkt av stadig flere mennesker. Ikke kom for sent!

 9. Fort Lauderdale, Florida

  Midt i Florida finner man en stor sump, der byen Fort Lauderdale på mirakuløst vist er bygd opp av vannet. Her kan du seile nesten i sentrum – hvor kult er ikke det?

 10. Frankrikes sørkyst

  Ah, den franske rivieraen. Det blir ikke mer romantisk enn dette – et must for alle som seiler med sin partner. Nice, Cannes, Antibes. Bare navnene får det til å krible i magen.

 11. Key West, Florida

  Florida generelt tiltrekker seg hundretusener av seilere, men det er Key West som er den mest populære destinasjonen. Her får du ypperlig vær for seiling og tropiske omgivelser året rundt – du kan faktisk seile til Kuba på en time!

 12. Menorca, Spania

  De fleste nordmenn har vært her allerede, men du har ikke sett Menorca ordentlig med mindre du har seilet rundt den vanvittig vakre øya. Her kan du forresten leie seilbåter veldig rimelig!

 13. Whitsundays, Australia

  Du er på den andre siden av kloden, med nesten ett hundre urørte øyer rundt deg. Fargerike fisker, korallrev, skilpadder og krystallblått vann. Hva kan bli bedre?

 14. Hellas

  Med over seks tusen øyer har du virkelig noe å velge mellom når du seiler i Hellas. Vi har kun hørt om en brøkdel av øyene, altså kan man utforske i det uendelige. Mange legger ferien sin hit hvert år – hvorfor ikke leie en seilbåt og oppleve Hellas slik mennesker gjorde tusenvis av år siden?

 15. Bay of Islands, New Zealand

  Ikke ulikt våre egne norske fjorder på Vestlandet, men i varmere omgivelser og med helt andre dyr i vannet rundt deg. Bay of Islands er et uforglemmelig sted som straks vil få deg til å savne gode, gamle Norge.

 16. Tyrkia

  Hele kysten til Tyrkia er ypperlig egnet for seiling, med god infrastruktur og en rekke havner. Spesielt langs Middelhavet finner du utallige småbyer med et spennende natteliv, samt nydelige strender med lyseblått vann.

 17. Vestlandet

  Vi måtte jo få med oss vårt eget Norge. Det er én ting når du svinger inn i Sognefjorden med Hurtigruta, og noe helt annet når du seiler rundt i den gedigne fjorden på egen hånd!

Privacy Policy