Nordmenn er veldig glade i båter, og de fleste familier her i Norge har en båt til rådighet. De fleste av oss har dessuten både vært ombord på en fiskebåt, jolle, cruiseskip og seilbåt minst én gang i livet. Den fantastiske Vestkysten er ypperlig for lange seilturer, og med over ett tusen gode gjestehavner er det alltid mulig å finne et rolig, lunt sted for natten. Hver sommer setter tusenvis av nordmenn ut på havet, og vi kommer her med de 12 beste gjestehavnene du kan besøke;

Lillesand Havn

Denne fine havnen finner du ved Lillesand havnebasseng. Med en stor bryggeplass (over fem hundre meter) og både reparasjoner, ramper og båtforhandlere på samme sted er dette et fint sted med rimelige priser. Regn med rundt to hundre kroner døgnet, bestill på forhånd!

Stavern Gjestehavn

Larvik er vakkert året rundt, men spesielt om sommeren ser man utallige seilbåter i disse trakter. Stavern byr på 150 plasser for de reisende, og her finner du det aller meste av utstyr til båten. Prisene varierer sterkt, men du kan finne plasser fra 120 kroner.

Husnes Båthavn

Dette regnes som en av de beste gjesthavnene i Norge. Kvinnherad kommune byr på fantastiske omgivelser, og de 60 gjesteplassene i Hamnes har både utstyr, kran, sportsanlegg, badestrand og flotte stier i nærområdet. Lån deg en sykkel og kos deg! For 70 kroner natten er dette dessuten en av de mest rimeligste havnene i Norge.

Hardbakke Gjestehavn

Liten, sør havn i Sogn og Fjordane – perfekt for deg som ønsker å se fjordene fra kloss hold. Årets beste gjestehavn 2005, med en pris på rundt hundrelappen per natt og 35 gjesteplasser totalt.

Risør Havn

Med en 400 meter lang bryggeplass og alt du kunne trenge til båten er dette en populær sommerdestinasjon. Hundrelapp per natt, og ypperlig beliggenhet.

Oscarsborg

En av de større havnene i Osloområdet med sine ett hundre gjesteplasser. Strøm døgnet rundt, tilgang til internett og nok av spisemuligheter i området for en billig penge.

Grimstad Gjestehavn

Grimstad er et populært sted for seilere, med flotte omgivelser og en meget rimelig havn. En rekke fritidsaktiviteter i området og Blue Flag-sertifisering for drøye 200 kroner per natt.

Marina Hemnesberget

Er du i Nord-Norge, er dette havnen du bør besøke. En av Norges beste gjestehavner med rimelige priser og både drivstoff og utstyr til salgs midt på Hemnes i Nordland kommune.

Florevika Gjestebrygge

Florø er et idyllisk sted, og den flotte gjestebrygga midt i byen maner opp til eventyrlige kvelder på land. Dette er den største havnen i området, og er meget populær blant familier på tur. Du får frokost inkludert og drivstoff på tilbud for en pris langt lavere enn i Osloområdet.

Nikøy Gjestebrygge

Den lille brygga på unike Nikøy i Bulandet byr på uforglemmelig overnatting for beskjedne 150 kroner. Koselig restaurant ved brygga, med dusj og toalett tilgjengelig døgnet rundt.

Norheimsund Gjestehamn

En flottere beliggenhet finner du nesten ikke, derfor er Nordheimsund kåret til en av landets beste havner. Med beliggenhet midt i Hardangerfjorden og kun 50 gjesteplasser kan du virkelig nyte en idyllisk ferie her. Rett ved bryggen finner du en handlegaten i Norheimsund, med butikker og restauranter til enhver smak.

Narvik Båtforening

Dette er en meget liten brygge som er veldig populær om sommeren på grunn av sin beliggenhet i umiddelbar avstand til Narvik sentrum. Med kun seks gjesteplasser kan du virkelig unne deg en avstikker fra det ellers så trafikkerte havet om sommeren. Hundrelapp per natt, ikke inkludert strøm.

Sørg for at du velger en solfylt havn med muligheter til både restaurantbesøk, dusj, potensielle reparasjoner og påfylling av drivstoff. Slik sikrer du deg en positiv opplevelse og kan seile videre til neste havn i godt humør. Med over ett tusen gjestehavner kan du velge mellom det aller meste her i Norge, og virkelig få oppleve landet vårt slik forfedrene våre gjorde over et tusen år siden.

Privacy Policy